Δύο παιχνίδια για την Εθνική μας σε μια μέρα?



Σαν σήμερα…



Γυρίζουμε πίσω στο μακρινό αθλητικό παρελθόν του 1951! 
Ένα αξιοπερίεργο γεγονός στην ιστορία του ποδοσφαίρου λαμβάνει χώρα. Η  Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου καλείται να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους, την ίδια μέρα.. ταυτόχρονα!

Για να συμβεί αυτό δημιουργούνται δύο ομάδες, όπου η μία αποτελείται σχεδόν ολοκληρωτικά από παίχτες του Ολυμπιακού, ενώ η άλλη από παίχτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Το ένα παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια εναντίον της Συρίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες και το άλλο στη Μασσαλία με αντίπαλο τη Β’ ομάδα της Γαλλίας σε φιλική, αλλά σημαντική, αναμέτρηση. Δύο εντεκάδες, μία νίκη και μία ήττα αντίστοιχα, ο απολογισμός της ομάδας μας!

Πρώτο ματς λοιπόν, στην Αλεξάνδρεια, με τη Συρία για το Μεσογειακό Κύπελλο και η Εθνική μας κερδίζει τους αντίπαλους με 4-0. Στο 18’, 23’, 71’ σκόρερ ο Λεκατσάς και στο 75’ κερδίζοντας πέναλτι σκοράρει ο Μουράτης. Η σύνθεση της ομάδας στον αγώνα αυτό είναι:  
Προπονητής: Γιάννης Χέλμης 
 Μπέµπης (αρχηγός), Κουρουκλάτος, Ρωσσίδης, Λινοξυλάκης, Μουράτης, Ιωάννου, Κοτρίδης, Ραδίτσας, ∆αρίβας, Λεκατσάς, ∆ρόσος.

Δεύτερο ματς, φιλικό στη Μασσαλία, με αντίπαλο τη Β’ Γαλλίας, η Εθνική Ελλάδος χάνει με 0-1. 
Η σύνθεση της Ελλάδας στην αναμέτρηση με τη Β' Γαλλίας είναι:             
Γούλιος (αρχηγός), ∆ελαβίνιας, Παραγυιός, Μουρατίδης, Παπαθεοδώρου, Πούλης, Βάβουλας (46΄ Νεστορίδης), Κανάκης, Παπαγεωργίου, Ι. Παπαντωvίου, Φυλακτός.


Η περίεργη αυτή ιστορία, έδωσε την ευκαιρία σε έναν σπουδαίο παίκτη, τον Γιάννη Κανάκη της ΑΕΚ, να παίξει για πρώτη αλλά και τελευταία φορά με το σήμα της Εθνικής. Ντεμπούτο στη Γαλλία έκανε και ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης, ο οποίος έπαιζε ακόμα στον Πανιώνιο. Στην Αλεξάνδρεια, τέλος, μπορεί η ομάδα να είχε σαν βάση τον Ολυμπιακό, την παράσταση όμως έκλεψε ο Νίκος Λεκατσάς, ποδοσφαιριστής του Εθνικού ο οποίος στην πρώτη διεθνή συμμετοχή του σημείωσε hat-trick!


Μείνετε συντονισμένοι στο Blog μου για περισσότερα αθλητικά νέα.
Προηγούμενο Άρθρο για τους φίλους του NBA εδώ!



 

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας