Ιταλία - Αποκλεισμός ΣΟΚ από το Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία



Buffon - Αποκλεισμός Ιταλίας από το Μουντιάλ του 2018


Μεγάλη έκπληξη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη προκάλεσε ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία. Μετά από 60 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας σε διεθνείς διοργανώσεις και τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια η «σκουάντρα ατζούρα» δεν θα είναι παρούσα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Η ιταλική ομάδα έχασε ευκαιρίες στο «Σαν Σίρο», έφτασε την κατοχή μπάλας σχεδόν στο 80%, αλλά η Σουηδία άντεξε και με το γκολ του Γιάκομπ Γιόχανσον, από το πρώτο ματς, πέταξε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τους Ιταλούς. Οι Ιταλοί έψαχναν φάσεις με τις κάθετες του Ζορζίνιο, με τους Γκράνκβιστ και Όλσεν να αρνούνται το 1-0 σε τουλάχιστον τρεις καθαρές ευκαιρίες από Ιμόμπιλε και Παρόλο.

Μουδιασμένο βρίσκει τον αθλητισμό της χώρας η επόμενη ημέρα του αποκλεισμού της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας, με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Τεβέτσιο.

Τα μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα ασκούν έντονη κριτική στην ομάδα του Τζιανπιέρο Βεντούρα που υπέστη ανεπανάληπτο κάζο και έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ για μια άρρωστη κατάσταση στο ιταλικό ποδόσφαιρο μιλάει ο υπουργός αθλητισμού. Χαρακτηριστική είναι η κριτική της εφημερίδας του Τορίνο La Stampa όπου αναφέρει: «φταίει ο Βεντούρα, και ακόμη περισσότερο εκείνοι οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν ένα ακριβό παιχνίδι που ονομάζεται Εθνική Ιταλίας».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης το πρώτο μέτρο θα είναι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, ενώ οι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Ιταλίας, ζητούν να πέσουν κεφάλια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την Ιταλία θα προκαλέσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και χασούρα δεκάδων εκατομμυρίων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, έσοδα που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Συνήθως, οι Ατζούρι προσελκύουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κόσμο μπροστά από τις τηλεοράσεις όταν αγωνίζονται στο Μουντιάλ. «Η FIFA θα είχε συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα για την ιταλική αγορά από την RAI και το SKY. Χωρίς τους Ατζούρι θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε στο ANSA ένας ανώτερος τηλεοπτικός διευθυντής.

Το βράδυ της Δευτέρας (13/11) η Ιταλία κλήθηκε να σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα στο Σαν Σίρο. Η τελευταία όμως φορά που συνέβη κάτι τέτοιο χάνεται κάπου μέσα στον Ιούνιο…

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας